12.12.2022

Werk in uitvoering

Week 50.png

Zo tijdens de donkere dagen voor kerst maken we nog even een eindsprint! We zijn druk bezig met de uitvoer en afronding van een aantal mooie projecten.
Een daarvan is de uitvoer van het lichtplan bij dit nieuwe makelaarskantoor in Middelburg. Als het goed is kunnen ze nog nét voor de kerst open. Op deze locatie mochten we het lichtplan verzorgen, een verlichtingsvoorstel, een lichtautomatiseringsplan en de uitvoering van het geheel.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Als eerste werden wij benaderd door de bouwkundig adviseur. Hij was bezig met dit pand in opdracht van de opdrachtgever en had de indeling inmiddels op papier staan. Op basis van een programma met bepaalde eisen hebben we samen een eerste vlekkenplan opgesteld. We bekijken dan bijvoorbeeld waar het licht moet komen en wat de functie van de plek is. Zo zijn er natuurlijk werkplekken, maar er is ook een bar, de entree moet worden aangelicht en er is de functionele verlichting om de diverse ruimtes simpelweg goed te verlichten. 

Budget & planning
Aan de hand daarvan en van de geschetste sfeer die de opdrachtgever graag in het pand wil, hebben we een verlichtingsvoorstel, ofwel een armaturenplan, gemaakt. Hierbij kijken we naar de wensen van de opdrachtgever en naar het beschikbare budget. In dit geval was de levertijd ook niet onbelangrijk want de planning was aan de krappe kant.

Slimme toepassingen
Bij dit project hebben we ook gekeken naar een stukje lichtautomatisering. We moesten gebruik maken van bestaande aansluitingen in het pand en het uitgangspunt is dat de medewerkers straks gemakkelijk de nieuwe verlichting kunnen bedienen. Met de slimme toepassingen van het merk #Fibaro hebben we hier een mooi voorstel voor kunnen maken.

In samenspraak met alle andere partijen die bij dit bouwproject betrokken zijn hebben we de planning gemaakt en alles zo goed mogelijk op elkaar afgestemd.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We ontvangen je graag op afspraak in onze showroom of we komen naar je toe. Een afspraak maken kan via de website of via de mail: info@lichtzeeland.nl

Admin - 14:47 @ Licht Zeeland | Een opmerking toevoegen