22.05.2023

Belangrijker dan je denkt: schakelmateriaal

Week 21.png

Schakelmateriaal; de knoppen en stopcontacten aan je muur. Absoluut niet het allereerste waar je aan denkt, maar toch belangrijk in een lichtontwerp.
Bij nieuw- en projectbouw wordt vaak standaard schakelmateriaal toegepast. Dan moeten we het vaak doen met wat er is, blijft het bij het vervangen van wat schakelaars door dimmers en kunnen we hooguit een en ander uitbreiden. Maar is de keuze is er wel? Dan zijn er heel veel mooie designmogelijkheden! Deze kunnen je woning echt een luxe touch geven.

Denk bijvoorbeeld aan hout, glas of mooie kleuren; het kan allemaal. En vergeet niet de slimme toevoegingen zoals een extra USB-oplader voor je telefoon in het stopcontact naast je bed, handig!

Als aanvulling op een lichtplan maken we vaak een schakelplan of groepenplan. In een schakelplan zie je welke armaturen gelijktijdig of apart geschakeld dienen te worden. Bijvoorbeeld alle wandlampen in de keuken die met één knop aan de muur bediend worden. Een schakelplan is het instrument voor de elektricien om alle elektra op de juiste plek aan te leggen.

Kijk voor hier meer informatie over een uitgebreid lichtplan
En gaan wij voor jou aan het werk? Dan controleren we de versie van de elektricien ook graag nog even in goed overleg. Samen zien we meer. En uiteindelijk draait het om een geweldig eindresultaat!

Neem contact op via e-mail: info@lichtzeeland.nl, telefonisch: 0118-794564 of kijk verder op onze website. 

Admin - 14:46 @ Licht Zeeland | Een opmerking toevoegen