13.02.2023

Passende verlichting voor oudere ogen

Week 7.png

Of we het nu leuk vinden of niet, wanneer we ouder worden neemt ons gezichtsvermogen over het algemeen af. Zo wordt de hoeveelheid licht die het oog kan gebruiken minder en de gevoeligheid voor schittering neemt toe. Het goede nieuws is: passende verlichting kan hierbij een positief verschil maken.

Wat kun je doen om de verlichting in huis af te stemmen op ouder wordende ogen? We geven je 4 tips!

- Zorg voor ‘koeler’ licht zoals daglicht, dit is helderder dan sfeervol warm wit licht. Doe dus overdag vooral de gordijnen open en gebruik koeler licht in de avond. Dit helpt om de kleuren beter te kunnen onderscheiden.
- Kies voor lampen met minder contrast, zodat je ogen zich niet langzaam hoeven aan te passen, maar zowel binnen als buiten goed kunnen zien. Kies hierbij voor matte lichtbronnen of armaturen, waarbij je niet in het peertje hoeft te kijken.
- Zorg simpelweg voor meer licht. Denk aan hanglampen boven de eettafel of staande lampen met aparte leeslampjes.
- Overweeg een afstandsbediening. Het bedienen van verschillende lichtbronnen is een stuk eenvoudiger met een afstandsbediening. Met ledlampen en led dimmers kun je vaak ook de kleur van het licht regelen.

Een specialist van Licht Zeeland kan thuis alles voor je regelen. Ook de installatie van verlichting en eventuele toebehoren op afstand is voor ons geen enkel probleem. Uiteraard denken we naast de functionaliteit ook aan de sfeer, we willen het tenslotte wel gezellig hebben in huis!

Je bent van harte welkom voor een adviesgesprek, dit kan zowel in onze showroom als bij u thuis. Onze experts voorzien je graag van persoonlijk lichtadvies. Het inplannen van een afspraak kan via de afspraakplanner

Admin - 22:31 @ Licht Zeeland | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen. 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn